Web Analytics Made Easy - Statcounter

تابناک هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون ارزش سهام عدالت ۱۱ میلیون تومانی شد، بورس منفی شد، جاماندگان سهام عدالت باید تعیین تکلیف شوند، یارانه نان و دارو حذف نمی‌شود، تعرفه پرمصرف‌ها از بهمن‌ماه افزایش می‌یابد و افزایش قیمت مسکن در آذرماه را در بر دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ارزش سهام عدالت ۱۱ میلیون تومانی شد

در پایان معاملات دیروز بازار سهام، ارزش سهام عدالت به ۱۱ میلیون و ۴ هزار و ۶۸۵ تومان رسید که نسبت به روز معاملاتی گذشته ۱.۵ درصد معادل ۱۶۸ هزار و ۴۸۵ تومان افزایش داشت. با احتساب این موضوع، ارزش ۶۰ درصد قابل فروش سبد ۵۳۲ هزار تومانی سهام عدالت به ۶ میلیون و ۶۰۲ هزار و ۸۱۱ تومان رسیده است.

بورس منفی شد

در حالی که روز گذشته شاخص کل بورس اوراق بهادار با افزایش ۱۶۳۰۲ واحدی معادل ۱.۱۸ درصدی به یک میلیون و ۴۰۰  هزار و ۱۵ واحد رسید؛ حال در معاملات امروز و در لحظه انتشار این پیمانه نماگر کل بورس با افت 1700 واحدی مواجه شده است.

جاماندگان سهام عدالت باید تعیین تکلیف شوند

نایب رییس مجلس شورای اسلامی گفت: جراحی اقتصادی که قرار بود با هدفمندی یارانه‌ها رخ دهد محقق نشد این رویه برای سهام عدالت نیز تکرار شد و جاماندگان سهام عدالت باید تعیین تکلیف شوند. علی نیکزاد ثمرین گفت: اگر سهام عدالت به صورت کامل اجرایی می شد، مترقی ترین تصمیم و گام بزرگی در راستای اجرای سیاست اصل ۴۴ قانون اساسی بود؛ در مقطعی که کارد تورم گوشت را برید و به استخوان رسید، به داد عده ای رسید. این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه باید سهام عدالت و مشکلات موجود در مسیر اجرای این تصمیم آسیب شناسی شود، ادامه داد: برخی اوقات اتفاقات جالبی در کشور رخ می دهد، بدین معنی که اجرای برنامه ای آغاز می شود، اما وسط کار موضوع ناک اوت می شود. به طور مثال قرار نبود هدفمندی یارانه ها به شکل کنونی اجرایی شود و روش کنونی موضوعی نبود که باید انجام می شد.

اعضای كابینه دولت قبل حقوق دلاری گرفتند؟

شرکت سرمایه گذاری های خارجی ایران (ایفیک) در واکنش به مطلب منتشره در یکی از رسانه ها مبنی بر دریافت حقوق دلاری توسط دو تن از اعضای کابینه دولت های قبل در شرکت های زیر مجموعه خود، تأکید کرد: به هیچکدام از افرادی که به نمایندگی از ایفیک در هیئت مدیره شرکت های سرمایه پذیر شرکت می نمایند، حقوق دلاری پرداخت نمی شود و طبق قوانین، کلیه نمایندگان موظفند در صورتی که مبلغی به عنوان حق حضور ایشان پرداخت شود، آن مبلغ را به امور مالی ایفیک مسترد نمایند.

مدیرعامل ساپکو: اگر ۲۰۶ تیپ ۲ را در چین تولید کنیم، حداقل قیمت آن ۲۶۰ میلیون تومان می‌شود

عادل پیرمحمدی مدیرعامل ساپکو گفت: در کل دنیا ویترین صنعتی هر کشوری صنعت خودروسازی یا صنعت هوایی آن کشور است. وی با انتقاد از اینکه هر کسی بلندگویی در دست بگیرد و صنعت خودرو را خراب کند، نتایج خوبی نخواهد داشت، افزود: حال خوب مردم با رشد اقتصاد رقم می‌خورد و اگر این را با پوست و گوشت و استخوان خود درک کرده‌ باشیم می‌توانیم  برای آن چاره‌ای داشته باشم و فرقی هم نمی‌کند که در کدام پست باشیم. رشد اقتصادی حاصل دو موضوع یکی بحث اشتغال و دیگری هم بهره‌وری است. 

وی با اشاره به اینکه موبایل وارد کشور می‌شود، گفـت: به ازای هر موبایل 500 دلار هزینه می‌شود و بنابراین برای واردات آن باید نفت را صادر کنیم یعنی نفت را با بشکه‌ای 70 دلار صادر و به ازای واردات هر موبایل باید 500 دلار بدهیم.  کسانی که می‌خواهند کاری برای مردم انجام دهند باید در زمینه تولید قدم بردارند تا در محور تولید، رشد اقتصادی اتفاق بیفتد و حال مردم هم خوب شود و خودرو جزئی از این تولید است. یک زمانی در دنیا استقلال در مواد اولیه بسیار مهم بود اما این ترکیب اکنون در دنیا نیست بلکه هر کشوری که بتواند محصول را تولید و صادر کند برنده است. 23 صنعت مادر از جمله پتروشیمی، نفت و بانک‌ها به صنعت خودرو خدمات می‌دهند و این‌ها همگی وابسته به این محصول هستند اگر این لوکوموتیو بایستد همه صنایعی که به آن خدمت رسانی می‌کنند خواهد ایستاد. نزدیک 90 درصد فولاد آلیاژی در داخل تولید می‌شود و سال گذشته 501 هزار دستگاه خودرو تولید شد و فولاد آلیاژی آن را در داخل تولید کردیم و لذا این از برکت حرکت لوکوموتیو صنعت خودرو بوده است لذا اگر بخواهیم در رابطه با قیمت خودرو از حرکت بایستم، یعنی اینکه ما از محصول حمایت نکرده‌ایم و از مواد اولیه حمایت کرده‌ایم.  حداقل 65 درصد  قیمت تمام شده محصول مواد اولیه است و قیمت این 65 درصد در دست تامین کننده قطعه است و این در حالی است که ما بالاتر از قیمت جهانی آلومینیوم خریداری می‌کنیم. 

مدیرعامل ساپکو با انتقاد از برخی از نمایندگان مجلس افزود: اگر برخی نمایندگان مجلس در رابطه با خودرو اطلاعاتی ندارم ما آنها را راهنمایی می‌کنیم، تریبون خوب است اما از این طریق نباید هر چیزی را به زبان آورد، ما قصوراتی داریم ولی نباید تولید را خراب کرد و بگوییم مثلا کارخانه خودروسازی را تعطیل کرد. وی در رابطه با قیمت خودرو اظهار داشت: اگر بخواهیم خودرو 206 تیپ 2 را در کشور چین تولید کنیم حداقل قیمت آن درب کارخانه بدون ارزش افزوده و عوارض گمرکی و هزینه حمل و نقل کمتر از 9 هزار دلار نخواهد بود که با قیمت ارز فعلی حدود 260 میلیون تومان می‌شود. 

وزیر صمت: اقتصاد ایران را نباید به دلار پیوند بزنیم

فاطمی امین در پاسخ به این سوال که کارخانجات شمش انتقاد دارند که قیمت تمام شده هر کیلوگرم شمش ۱۵ هزار تومان است اما در بورس ۱۴ هزار تومان عرضه می‌شود، تصریح کرد: بورس یک بازار رقابتی بر مبنای عرضه و تقاضاست؛ ممکن است بعضی از واحدها قیمت تمام شده بالاتری داشته باشند اما نباید اقتصاد را برای کسانی که ناکارآمدی دارند تنظیم کنیم. وی گفت: شما خبر خوبی دادید زیرا این خبر نشان داد که قیمت‌های بورس شفاف و رقابتی است و از روند دلار هم جدا شده است. یکی از نکات مورد تاکید من از ابتدای کار این بود که اقتصاد کشور را به دلار پیوند نزنیم که وقتی قیمت ارز نوسانی شد، قیمت تمام کالاها نوسانی شود. وزیر صمت افزود: هفته پیش قیمت ارز نوسان داشت اما در بازار فولاد ثبات داشتیم که خبر خوبی در مورد پیش بینی پذیری اقتصاد است.

آرامش دلار در دور جدید مذاکرات

در روز شروع دور جدید مذاکرات هسته‌ای وین، بازار ارز هم به انتظار اخبار جدید نشست. اخبار جدید منتشر شده از مقر مذاکرات خبر از نزدیک‌تر شدن به توافق جدید می‌دهد. همچنین صحبت‌های رئیس کل بانک مرکزی از بهبود عرضه بازار ارز، باعث شد که فرصتی برای جولان افزایشی‌های بازار به وجود نیاید. در این شرایط، هر خبری از بهبود روند مذاکرات می‌تواند بهای دلار را به شکل پله‌ای پایین آورد. به نقل از دنیای اقتصاد؛ دیروز دوشنبه ۶ دی ماه دلار که بر اثر خبر‌های برجامی به کانال ۲۹‌هزار تومان برگشته بود، بدون حرکت افزایشی یا کاهشی در محدوده ۲۹‌هزار و ۸۰۰ تا ۲۹ هزارو ۹۰۰ تومان نوسان داشت. فعالان بازار ارز که در انتهای روز یکشنبه تلاش‌هایی برای افزایش قیمت دلار در روز دوشنبه داشتند در ابتدای ساعات کاری دیروز با رقم ۲۹‌هزار و ۸۷۰ تومان شروع به کار کردند. این رقم در حوالی ظهر روز دوشنبه با کاهشی ۲۰ تومانی به قیمت ۲۹‌هزار و ۸۵۰ تومان رسید که این قیمت تا اواخر ساعت کاری روز دوشنبه بدون تغییر ماند و بازار ارز در این روز در همان قیمت ۲۹‌هزار و ۸۵۰ تومان بسته شد. پیش‌بینی‌های فعالان بازار ارز از قیمت دلار در روز‌های آتی نیز همچنان خالی از نوسان و در محدوده ۲۹‌هزار و ۸۰۰ الی ۹۰۰ تومان مطرح می‌شد.

یارانه نان و دارو حذف نمی‌شود

یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: حذف یارانه دارو و نان در دستور کار دولت نیست. سیدشمس الدین حسینی در گفت وگو با ایسنا درباره نگرانی جامعه از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی برخی کالاها از جمله دارو اظهار کرد: حذف یارانه دارو و نان در دستور کار دولت نیست، البته من شخصا معتقدم که حتی در خصوص دارو و نان می توانیم یارانه ۴۲۰۰ تومانی را کنار بگذاریم اما قیمت ها را افزایش ندهیم. این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در پایان گفت: قطعا امکان این کار وجود دارد یعنی یارانه را به جای وارد کننده به حلقه آخر تولیدکننده بدهیم.

تعرفه پرمصرف‌ها از بهمن‌ماه افزایش می‌یابد

وزیر نیرو با اشاره به اینکه بخش کوچکی از مشترکین خانگی جزو مشترکین پرمصرف هستند، از افزایش تعرفه برق مشترکین پرمصرف خانگی از ابتدای بهمن ۱۴۰۰ خبر داد. علی اکبر محرابیان با اشاره به اینکه بخش کوچکی از مشترکین خانگی جزو مشترکین پرمصرف هستند افزود: بخش عمده‌ای از مشترکین خانگی الگوی مصرف را رعایت می‌کنند بنابراین مشمول این افزایش قیمت نخواهند شد. وی با اشاره به اینکه هدف از اجرای این طرح که شب گذشته به تصویب هیئت وزیران رسیده کاهش مصرف برق در کشور است گفت: الگوی مصرف برای ایام غیرگرم ۲۰۰ کیلووات ساعت برای هر دوره و در فصول سرد ۳۰۰ کیلووات ساعت در استان‌های غیر گرمسیری است که استفاده بیشتر از این الگو شامل افزایش قیمت‌ها خواهد شد الگوی مصرف در استان‌های گرمسیری تا ۳۰۰۰ کیلووات ساعت نیز تعیین شده است. محرابیان با بیان اینکه قیمت‌ها براساس خرید تضمینی برق که ۴۰۰ تومان است محاسبه خواهد شد ادامه داد: در زمستان الگوی مصرف برای استان‌های غیر گرمسیری ۲۰۰ کیلووات ساعت است، اگر مشترکی ۱۰۰ کیلووات ساعت بیشتر استفاده کند تا ۱.۵ برابر یعنی ۶۰۰ تومان، دوبرابر الگوی مصرف کیلوواتی ۱۰۰۰ تومان و سه برابر الگوی مصرف با قیمت هر کیلووات ساعت ۱۴۰۰ تومان محاسبه خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه مشترکین پرمصرف باید تشویق شوند که میزان مصرف خود را به میزان الگوی مصرف کاهش دهند و البته صرفه جویی یک وظیفه ملی گفت: مشترکینی که خیلی پرمصرف هستند از یارانه بیشتری هم استفاده می‌کنند که این روند باید تغییر پیدا کند، زیرا برخی از این افراد یا مصارف خیلی بالایی دارند و یا به روش‌های غیر قانونی استخراج رمز ارز انجام می‌دهند که این‌ها باید رعایت حقوق عامه را داشته باشند. مشترکین درکی از میزان الگو ندارند و باید این مصارف بصورت دقیق تشریح شود، ما برای توضیح این موضوع برنامه داریم، زیرا ۲۰۰ کیلووات برای استفاده از همه وسایل برقی کافی است. وی در رابطه با مشترکین کم مصرف و خوش مصرف که صرفه جویی می‌کنند گفت: اگر مشترکین کمتر از الگوی مصرف برق مصرف کنند تشویق خواهند شد، همچنین مشترکین از طریق سامانه می‌توانند پله مصرف خود را مشخص کرده و براساس آن تشویق شوند.

افزایش قیمت مسکن در آذرماه تعداد آپارتمان‌های مسکونی معامله شده در شهر تهران در آذرماه سال 1400، به حدود 9.8 هزار واحد مسکونی رسيد که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتيب معادل 33.8 و 282.5 درصد افزايش نشان می دهد. در ماه مورد گزارش، متوسط قيمت خريد و فروش يک متر مربع زيربناي واحد مسکوني معامله شده از طريق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران 325.9 ميليون ريال بود که نسبت به ماه قبل 1.8 درصد افزايش نشان می دهد. همچنين اين رقم نسبت به ماه مشابه سال قبل معادل 21.1 درصد افزايش داشته که در مقايسه با رشد نقطه به نقطه آذرماه سال 1399 (معادل 98.9 درصد) به مراتب کمتر بوده و مبين کند شدن آهنگ رشد قيمت مسکن در سال جاری است. ارز ترجیحی از جیب قشر فرودست پرداخت شد

غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی ایران در مورد اصلاح سیاست پرداخت ارز ۴۲۰۰ تومانی، اظهار کرد: از همان ابتدا نظر بخش خصوصی بر این بود که سیاست پرداخت ارز ترجیحی اشتباه است. در ۲۷ خرداد سال ۹۷ نظرمان را کتباً به ریاست جمهوری وقت اعلام کردیم. منتهی در حال حاضر یک شرایط خاصی داریم؛ اگر دولت بتواند تفاوت این نرخ ارز را برای مردم کم درآمد، جبران کند، حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی فوق‌العاده اقدام مثبتی است. ارز ترجیحی نشان داده که مسائل و مشکلات زیادی دارد و رانت و سوءاستفاده گسترده‌ای در این سیاست گنجانده شده است و از جیب مردم فرودست خرج می‌شود. به نظر من حذف ارز ترجیحی اقدام مثبت و درستی است، منتهی به این شرط که دولت با جبران تفاوت نرخ ارز از طریق به کارگیری هر سیستمی چه یارانه باشد چه هر اقدام دیگری، مانع کوچک شدن سفره مردم شود و نکته مهم‌تر اینکه نظارت‌ها بعد از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی فراموش نشود. رئیس اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر لزوم جلوگیری از ورود شوک به اقتصاد کشور، گفت: وقتی در شرایط اقتصادی بدی هستیم شوک وارد کردن به اقتصاد کار درستی نیست مطمئناً هر چقدر درجه شوک پایین بیاید بهتر است بنابراین اگر حذف ارز ترجیحی به صورت مرحله به مرحله اجرا شود، نتایج بهتری در پی خواهد داشت.

 

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: ایام فاطمیه اومیکرون حسن ایرلو افزایش سن بازنشستگی پیمانه اقتصادی ساپکو بورس دلار ایام فاطمیه اومیکرون حسن ایرلو افزایش سن بازنشستگی مشترکین پرمصرف مدیرعامل ساپکو میلیون تومان کیلووات ساعت افزایش قیمت روز دوشنبه الگوی مصرف ارز ترجیحی سهام عدالت هزار تومان حقوق دلاری قیمت تمام بازار ارز ۲۹ هزار قیمت ها حذف ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۰۷۹۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت واقعی است؟

به گزارش خبرنگار مهر بعد از روی کار آمدن دولت سیزدهم تولید و به تبع آن صادرات نفت خام ایران افزایش یافت تا جایی که برخی از مسؤولان دولت قبل نیز به این موضوع تشکیک وارد کرده و اعلام کردند آماری که از فروش نفت ایران در دولت سیزدهم منتشر می‌شود واقعی نیست.

این مساله تاجایی مطرح شد که جواد اوجی وزیر نفت دولت سیزدهم به این صحبت‌ها واکنش نشان داد و اعلام کرد مساله افزایش فروش نفت ایران حتی مورد تأیید سناتورهای امریکایی است و هر روز تصمیمات جدید در این باره اتخاذ می‌شود تا بتوانند جلوی این افزایش صادرات نفت را بگیرند و در مسیر این افزایش صادرات سنگ اندازی کنند.

بعد از این صحبت‌ها و انتشار آمار و ارقام رسمی از میزان فروش نفت ایران در دولت سیزدهم توسط رسانه‌ها و مؤسسات بین المللی از جمله اوپک و مؤسسه بین المللی انرژی جریان رسانه‌های معاند فضای تخریب را به سمت تخفیف‌های نجومی برد و اعلام داشت ایران در ازای تخفیف‌های بالا موفق شده است تا صادرات نفت خود را افزایش دهد.

این مساله موجب شد تا گمانه زنی‌ها در مورد میزان تخفیف در فروش نفت ایران در ماه‌های گذشته بالا بگیرد و صحبت از ارقام نجومی چند ده دلاری در تخفیف نفت ایران به چین مطرح شود.

به عنوان مثال یکی از رسانه‌های داخلی به استناد یک توییت که معلوم نیست متعلق به کیست زمستان سال گذشته اعلام کرده است ایران به ازای هر بشکه نفت ۲۰ دلار تخفیف می‌دهد که این مساله موجب شد تا در رسانه‌ها یک جریان ایجاد کند.

بعد از آن رسانه‌ای دیگر بدون اشاره به رقم خاصی اعلام کرد مابه التفاوت در فروش نفت ایران و قیمت نفت ایران که در سبد اوپک اعلام شده است می‌توان متوجه شد که ایران تخفیف نجومی به مشتریان خود می‌دهد.

اخیراً نیز یکسری رسانه‌ها معاند نیز به استناد به میزان فروش نفت روسیه که از سوی اتحادیه اروپا اعلام شده است باید حد اکثر با قیمت ۶۰ دلار نفت اورال خود را بفروشد این برداشت را کرده اند که قطعاً میزان تخفیف نفت ایران نیز به اندازه روسیه و یا حتی بیشتر از روسیه است و قیمت فروش نفت ایران را چیزی حدود ۳۵ تا ۴۰ دلار معرفی کرده اند.

اما واقعاً ایران چه مقدار تخفیف بابت فروش نفت می‌دهد؟

در ابتدا باید یک مساله شفاف شود که آیا دادن تخفیف در فروش نفت امری طبیعی است یا غیر طبیعی؟ در همین رابطه محمود امراللهی یکی از کارشناسان انرژی در گفت وگو با خبرنگار مهر گفت: در مساله بازار یابی باید به این نکته توجه کرد که کشورهای تولیدکننده برای نگهداشت بازار باید اقداماتی را انجام دهند که یکی از این اقدامات تخفیف در فروش نفت است.

وی گفت: کشوری مانند عربستان نیز هر ازگاهی قیمت نفت خود را برای مشتریانش تغییر می‌دهد در برهه‌ای قیمت را بالا و در مقطعی قیمت‌ها را پایین می‌آورد. باید خاطرنشان کرد که نفت عربستان تحریم نیست و این کار را انجام می‌دهد.

این کارشناس انرژی ادامه داد: جالب است بدانید که دیگر کشورهای تولیدکننده نفت که عضو اوپک نیستند نیز چنین اقداماتی را انجام می‌دهند به عنوان مثال کانادا، آمریکا، روسیه قبل از تحریم، کشورهای تولیدکننده نفت حوزه آمریکای لاتین نیز به مشتریان خود تخفیف‌هایی می‌دهند بنابراین لوزم دادن تخفیف در فروش نفت امری کاملاً جا افتاده در بازار نفت است.

وی گفت: در شرایط تحریم این مساله جدی تر می‌شود زیرا وقتی تحریم اعمال می‌شود شما دو کار می‌توانید انجام دهید یا باید در چاه نفت خود را ببندید و تولید را کاهش دهید و یا اینکه با اعمال تخفیف‌های بیشتر مشتریان خود را حفظ کنید. لازم است بدانید اثر اول بر اقتصاد بسیار سنگین‌تر است زیرا اگر یک زمانی تحریم‌ها برداشته شود باید هزینه‌های گزافی کرد تا تولید را به حال قبل باز گرداند و در قدم بعدی باید مشتریان از دست رفته را حتی با نفت مجانی ترقیب کرد تا دوباره اقدام به خرید نفت از شما کنند. اما گام دیگر این است که نفت را بدون آنکه تولید کاهش یابد با تخفیف‌های معقولی به فروش رساند و این کار ضمن حفظ مشتریان موجب نمی‌شود تا تولید کاهش یابد.

این کارشناس انرژی ادامه داد: در دولت قبل بعد از اعمال تحریم‌های جدی در سال ۹۷ به یکباره توسط مسؤولان وقت وزارت نفت تصمیم گرفته شد تا تولید کاهش یابد و هر روز آمارهای متعددی از کاهش دکل‌های فعال در مناطق نفتخیز جنوب منتشر می‌شد. در چاه‌های نفت بسته شد حتی جالب است بدانید وقتی میزان تولید به زیر یک میلیون بشکه رسید مسؤولان وزارت نفت با تخفیف‌های بالا نتوانستند فروش نفت را افزایش دهند و اگر خاطرتان باشد صادرات نفت ایران حتی به زیر ۱۰۰ هزار بشکه رسید.

وی ادامه داد: با تغییر دولت در چاه‌های نفت باز شد و با هزینه‌هایی دوباره تولید در برخی از چاه‌ها از سر گرفته شد به همین دلیل شاهد افزایش تولید نفت هستیم. همچنین رایزنی‌های صورت گرفته توسط مسؤولان وزارت نفت و دیپلماسی انرژی موجب شده است تا صادرات نفت ایران رونده رو به جلویی داشته باشد. که افزایش صادرات نفت ایران غالباً به خاطر دیپلماسی انرژی است هرچند اعمال تخفیف‌ها را نیز نباید نادیده گرفت.

وی در پاسخ به این سوال که آیا مطلع اغست ایران چه مقدار تخفیف برای فروش نفت می‌دهد گفت: خبرگزاری رویترز به عنوان یک منبع و رفرنس در میزان فروش نفت ایران در ماه مارس سال جاری گزارشی با عنوان فقط کاهش قیمت نفت می‌تواند ولادیمیر پوتین را متوقف کند؛ نوشت که اکنون نفت اورال روسیه بشکه‌ای ۷۱ دلار صادر می‌شود که بالاتر سقف قیمت ۶۰ دلار است. حتماً می‌دانید نفت اورال روسیه بسیار شبیه به نفت ایران است. همچنین بررسی قیمت نفت صادراتی روسیه به هند نیز نشان می‌دهد که در همه ماه‌های بعد از دسامبر ۲۰۲۲ (به جز ژانویه ۲۰۲۳) این رقم بالاتر از سقف قیمتی ۶۰ دلار به ازای هر بشکه بوده و حتی در ماه اکتبر سال گذشته به بیش از ۸۴ دلار افزایش یافته است.

امر اللهی تصریح کرد: حالا که روسیه می‌تواند نفت خود را به مشتریان خود تا قیمت ۸۴ دلار نیز به فروش رساند آیا ایران نمی‌تواند نفت خود را تا ۸۱ دلار به فروش رساند؟

وی گفت: ایران هم اکنون عمده نفت خود را به پالایشگرهای شمال چین می‌فروشد که این پالایشگرها بخش خصوصی هستند و عملاً عمده خریداران نفت ایران همین پالایشگرها هستند آنها دنبال خرید نفت ارزان اند باید دید روسیه نفت خود را با چه قیمتی به مشتری دولتی خود در چین می‌فروشد که به استناد گمرک چین فروش نفت روسیه به این کشور با قیمت ۸۴ دلار است خب آیا طبیعی است که ایران بیاید و یکباره ۳۰ تا ۴۰ دلار تخفیف دهد و بازار روسیه را بهم زند؟ آیا آنوقت جنگ قیمتی بین ایران و روسیه صورت نخواهد گرفت؟

بنابراین نباید به عددسازی‌هایی که در رسانه‌های معاند صورت می گرد توجه کرد.

کد خبر 6094217 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • تصویب حمله به رفح در کابینه نتانیاهو/ مقاومت فلسطین هشدار داد
  • اتحاد دلاری در کانال ۶۰ هزار
  • وزیر اقتصاد: رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت!
  • اختلاف نرخ ارز، زخمی کهنه بر پیکر اقتصاد ایران؛ ضرورت تصمیم قاطع دولت برای تک نرخی کردن دلار
  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز
  • اوکراین مدعی خسارت یک میلیارد دلاری شد
  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز/ قیمت‌ها ریزشی شد
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت؛ واقعی یا کیک؟
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت واقعی است؟